Ons aanbod

Werk je als professional met kinderen en wil je graag werken aan hun mediageletterdheid en online veiligheid? Ontdek hoe Betternet jou kan helpen!

Bewustmakings- en preventie initiatieven

Betternet biedt leermiddelen, pedagogisch materiaal en opleidingsmodules die je kan gebruiken om aan de mediageletterdheid en online veiligheid van kinderen (6-18) te werken.

Samenwerken

Betternet creëert mogelijkheden voor jou als professional om samen met anderen rond specifieke thema’s te werken, uitdagingen te delen en samen oplossingen te vinden.

Gratis hulplijn

Child Focus biedt ondersteuning bij online problemen aan kinderen en hun naasten via de hulplijn 116 000.

Gratis burgerlijk meldpunt

Child Focus beheert het burgerlijk meldpunt www.misbruikbeelden.be waarop alle burgers (anoniem) vermoedelijke seksuele misbruikbeelden van kinderen kunnen melden.

Jongerenparticipatie

Betternet betrekt kinderen en jongeren, luistert naar hun noden en ontwerpt leermiddelen op hun maat.

A woman holding a red megaphone

Belangenbehartiging

Betternet ijvert voor een betere mediageletterdheid en online veiligheid van kinderen en voor initiatieven die een einde maken aan online seksueel kindermisbruik.

What's new

Digitaal ouderschap

Le podcast de Betternet qui rassure les parents en informant sur les usages numériques des enfantsEn 2024, accompagner un enfant dans sa découverte…

CyberSquad: Nooit alleen, allemaal verbonden en steeds sterker!

CyberSquad is een preventiemiddel dat het begin inluidt van een tijdperk waarin online solidariteit en positiviteit voor jongeren voorop staan.

See all articles

Doe mee aan Safer Internet Day!

Ben je een leerkracht of werk je samen met kinderen en jongeren? Blijf op de hoogte en grijp je kans om deel te nemen aan de volgende Safer Internet Day.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Partners

media animation logo