Safer Internet Day

Safer Internet Day vindt elk jaar plaats in februari. We vieren deze dag om mensen ervan bewust te maken dat we een beter, veiliger, creatiever internet nodig hebben, waar mensen en in het bijzonder kinderen en jongeren weerbaarder en veilig kunnen zijn.

Meer dan 110 landen vieren Safer Internet Day. Dit evenement wordt georganiseerd door de Europese Commissie, maar heeft zich al snel buiten de Europese grenzen verspreid en mag niet ontbreken op de digitale agenda.

Doel

Safer Internet Day associeert digitale opvoeding met positiviteit. We praten niet enkel over een veilig maar ook over een beter internet. Op deze manier zetten we de voordelen van het internet in de kijker en inspireren we gebruikers om verantwoord en nieuwsgierig te surfen.

Door te benadrukken dat kritisch surfen veel voordelen heeft, kunnen we jongeren bewustmaken van de risico’s, hen weerbaar maken en doen nadenken over de gevolgen van hun acties op het internet. Zo leren ze de risico's beheersen en halen ze het maximum uit hun online ervaringen.

Doe mee aan Safer Internet Day!

Ben je een leerkracht of werk je samen met kinderen en jongeren? Blijf op de hoogte en grijp je kans om deel te nemen aan de volgende Safer Internet Day.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Past editions

Safer Internet Day 2024 - Save the date Tuesday 6 February 2024