Van emoji’s tot sexting – over opvoeden in een medianest

Van emoji's tot sexting

Oud. Wellicht is het precies hoe je je voelt als je zoon aan z’n vijfde Fortnite-battle van de avond begint. Wanneer je dochter nog maar eens een selfie op Instagram zet. Of als je merkt dat je driejarige kleuter sneller weg is met de tablet dan jij. Oud, en ja, misschien ook een héél klein beetje bezorgd. Is al dat gamen wel gezond? Zitten er geen creeps naar de foto’s van je tienerdochter te staren? Hoort die kleuter van jou eigenlijk niet buiten te spelen? Zucht. Alsof je nog niet genoeg aan je hoofd hebt.

Het zijn vragen die heel wat ouders zich dagelijks stellen. Ja, dagelijks, want voor een pasklaar antwoord blijven ze maar al te vaak op hun honger zitten. Wat in het ene gezin not done is, is in het andere soms de beste oplossing. MediaNest helpt ouders al jarenlang om zélf een antwoord op die vragen te vinden. Om zélf hun mening te vormen over de manier waarop ze hun kind(eren) mediawijs willen maken. Dit boek bundelt uiteenlopende ervaringen van ouders met inzichten van experts over het mediagebruik van kinderen tussen 0 en 18 jaar. Zonder te zeggen hoe het moet, wel hoe het kan.

Praktisch

  • – Prijs: € 24,99
  • – Levertijd: binnen 1 of 2 werkdagen in huis
  • – Gratis verzonden
  • – Bestel het bij Borgerhoff & Lamberigts.

Meer info : https://www.medianest.be/boek

SupportManuel ou fiche pédagogiqueThemàtiquesJeux en ligne & applications, Musique, séries et cinéma en ligne, Publicité & autres modèles économiquesCiblesParentsOrganismeMediawijsLanguenl

Een initiatief van B-BICO, het Belgisch consortium voor een beter internet.