MediaNest.be: website voor ouders over mediaopvoeding

Tv, internet, sociale media, games … spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen en jongeren. De meeste ouders zien het mediagebruik van hun kinderen als positief, maar ook als een uitdaging. Veel ouders hebben het gevoel onvoldoende ‘mee’ te zijn. Mediawijs werkt daarom – samen met meer dan 20 partners – aan MediaNest, een website om ouders een antwoord te bieden op hun vragen over media en hun kinderen van 0 tot en met 18 jaar.

Welke wegen kinderen online verkennen, is en blijft voor hun ouders een raadsel. Ouders denken dat hun kinderen sneller nieuwe dingen oppikken en zijn zich niet altijd bewust van de rol die zij kunnen opnemen. Ze zijn vaak onzeker en hebben heel wat vragen over schermtijd, sociale media, games, privacy … MediaNest is een website over mediaopvoeding die informeert en sensibiliseert over deze mediawijze thema’s. Ouders kunnen er terecht met al hun vragen over het mediagebruik van hun kinderen van 0 tot en met 18 jaar.

‘MediaNest vertrekt vanuit een positieve invalshoek op media en opvoeding, met de nodige aandacht voor de risico’s. Door de communicatie tussen ouders en kinderen te stimuleren zet MediaNest in op samen beleven en genieten van media in het gezin’ zegt Vlaams Minister van Media Sven Gatz.

MediaNest biedt…

  • – Informatie over mediaopvoeding op maat van je gezin
  • – Antwoord op concrete vragen van ouders zoals ‘Welke games zijn geschikt voor mijn kind?’
  • – Tips & tricks om afspraken te maken met kinderen rond schermtijd of om cyberpesten bespreekbaar te maken
  • – Een mediagroeilijn aangepast aan de leefwereld en de ontwikkeling van je kind
  • – Online tests zoals ‘Welk type mediaouder ben jij?’
  • – Een reeks filmpjes over gamen, sociale media …
  • – Klik-en-prints zoals ‘Doe de app check’ of een reclamebingo
  • – Getuigenissen van ouders en hun kinderen
  • – Activiteiten om samen met je kind te doen zoals een game maken of spelen

MediaNest is een website voor ouders over mediaopvoeding die informeert en sensibiliseert over deze mediawijze thema’s. Ouders kunnen er terecht met al hun vragen over het mediagebruik van hun kinderen van 0 tot en met 18 jaar.

Meer info : https://www.medianest.be/

SupportProduction média (webdoc, site, vidéo, etc.)ThemàtiquesDroit & éthique, Identité numérique & vie privée, Jeux en ligne & applications, Pornographie & sexting, Publicité & autres modèles économiques, Réseaux sociaux & applications, Sécurité, Vivre ensemble, cyberharcèlement et discours de haineCiblesParentsOrganismeMediawijsLanguenl

Een initiatief van B-BICO, het Belgisch consortium voor een beter internet.