Safer Internet Day

Safer Internet Day

Wat?

Safer Internet Day is de jaarlijkse dag voor een beter internet, georganiseerd over de hele wereld. Meer dan 110 landen werken samen om van het internet een veilige, creatieve en leuke plek te maken, voor iedereen!

Beter internet?

Met Safer Internet Day zetten we in op een beter internet voor kinderen en jongeren. We willen verder kijken dan de mogelijke risico’s en het louter beschermen van kinderen en jongeren. Beter internet brengt een positieve boodschap en heeft oog voor de fantastische dingen die jongeren doen online. Door de voordelen van het internet te benadrukken, kunnen we kinderen en jongeren ook bewust maken van de valkuilen. We moeten alleen de juiste omkadering voorzien, om kinderen en jongeren te empoweren tot kritische digitale burgers met een positieve visie op digitale media. Met Safer Internet Day willen we hier op inzetten.

Meedoen

Het internet is niet onveilig, maar de online wereld bevat – net zoals de echte wereld – risico’s waar je best op voorbereid bent. De uitdaging is om van het internet een betere plaats te maken. ‘Beter’, omdat we moeten streven naar respect en tolerantie. Ook online. Om dat te bereiken, moeten we verder kijken dan het louter beschermen van kinderen en jongeren. De inzet is een beter internet dat een positieve boodschap brengt en oog heeft voor de fantastische dingen die jongeren online doen.

Wat kun jij doen? Ga naar www.togetherforabetterinternet.be en ontdekt hoe jij als ouder, als geëngageerde burger, leraar, politicus,… met een kleine inspanning een groot verschil kunt maken.

Programma van de activiteiten

Dankzij jullie worden er op dinsdag 11 februari 2020 zowat overal in België talloze workshops en educatieve activiteiten georganiseerd om jongeren te sensibiliseren over heel verschillende facetten van hun virtuele leven zoals rechten en verantwoordelijkheden, je online identiteiten, fake news, privacy, zelf online content creëren …

Zorg dat jij ook op post bent : organiseer ook een educatieve activiteit om een veilig, verantwoord en positief gebruik van het internet bij jongeren te stimuleren : een les, een spel, een quiz, een informatiesessie of vorming … alles is mogelijk.

Registreer je activiteit op via dit formulier. Zo kan iedereen lezen wat jij van plan bent en wie weet … inspireer je wel anderen om deel te nemen of om zelf aan de slag te gaan. Alvast heel erg bedankt voor je enthousiasme!

Eine Initiative von B-BICO, dem belgischen Konsortium für ein besseres Internet